tisdag 29 juli 2008

Samtidigt UNDER scenen!


Vackra London har fått mig att reflektera över hur snygga artisterna är överlag här på Skansen. Vackra kläder, snygg make up och stylade hårsvall. Nu har jag förstått vad det beror på. Under Sollidenscenen finns nämligen ett gäng superduktiga människor som förvandlar helt vanliga människor till superstjärnor.


Anne-Sophie Blomdal jobbar vanligtvis på SVT:s kostymförråd, men har också varit med många år på Allsång på Skansen. Och det är mycket att göra! Alltifrån att artisternas ska ha vackra kläder, till dansare med speciella önskemål och så alla oväntade händelser också förstås.

- Idag var de två tekniker som jag fick fixa mörka kläder åt och så hade en fotograf fått hål på byxorna, så då fick jag ordna det också, berättar Ann-Sophie.

Det roligaste minnet från Skansen var då hon för något år sedan fick skapa en specialkjol åt Robert Gustafssons karaktär Greger. Greger skulle likt Lill Lindfors tappa kjolen och Anne-Sophie skapade då en underkjol med hissgardin.

- Det var riktigt roligt och Expressen ringde och det var riktigt ståhej, berättar hon.


Anne-Sophie Blomdal har hittat en riktigt fin klänning i kostymförrådet åt Nina Söderquist. Ska bli spännande att se ikväll. Här blir Nina lockig och fin av Andreas Erlandsson.

Inga kommentarer: